Beauty Angel – Anti-aging lichttherapie

By | Blogs | No Comments

Beauty Angel ELT collageen therapie voor een mooie gezonde huid.

Wil jij ook de strijd aan gaan tegen huidveroudering?

Het gaat vanzelf, ouder worden. En gelukkig maar!  Wat we wel willen is mooi oud worden met zo min mogelijk lijntjes en rimpeltjes op een natuurlijke manier.

Beauty Angel ELT licht therapie wat houd dat in?

Deze nieuwste lichttechnologie is een innovatieve licht en wellnessbehandeling die op een zachte en natuurlijke manier huidverjonging/verstrakking stimuleert.

Dit licht stimuleert speciale cellen in de huid( fibroblasten) om de aanmaak van lichaamseigen collageen, elastieke en hyaluron aan te maken. Deze collageenlampen gebruiken licht met een speciale golflengte van 570 tot 860 nanometer. Rimpels worden gereduceerd, de huid wordt zichtbaar strakker en het totale huidbeeld verbeterd.

Directe resultaten:

 • Zachte en soepele huid
 • Vochtigheidsgehalte in de huid wordt verbeterd
 • Verbetering totale huidbeeld (verfijnde poriën)
 • Stralende tint, minder vermoeid
 • Verbeterende werking van cosmetische producten
 • Betere doorbloeding
 • Ontspanning

Resultaten op lange termijn:

 • Het bindweefsel wordt met collageen, elastine en hyaluron opgevuld
 • Vermindering van rimpeltjes in het gezicht en decolleté
 • Ouderdoms- en pigmentvlekken verbleken

De behandeling

Een Beauty Angel behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten. Uw huid wordt eerst gereinigd. Daarna worden er speciale werkstoffen op de huid aangebracht die de werking van het collageen licht stimuleren.  Uw huid is er klaar voor om aan het licht blootgesteld te worden. Na afloop van deze heerlijke ontspannende behandeling wordt er nog een collageencrème aangebracht.

Bent u ook nieuwsgierig geworden of heeft u nog vragen neem dan gerust contant met ons op.

 

 

 

 

Huidtherapeut Haaksbergen

By | Blogs | No Comments

Huidtherapeut Haaksbergen

 

UW HUID IN HANDEN VAN ONZE HUIDTHERAPEUT

Wat is er nou mooier dan dat u bij een schoonheidssalon terecht kan voor al uw huidproblemen?
Daar streven wij naar bij Babor Institute Skin Balance en daarom werken wij samen met een huidtherapeut van Cosmetique Totale.

Een fantastische aanvulling, vinden wij, op de huidverbeterende behandelingen die wij zelf uitvoeren. Waar u bij onze schoonheidsspecialistes terecht kan voor huidverbetering, ontspanning en verzorging, kunt u bij onze huidtherapeut terecht voor specifieke huidklachten en huidproblemen. Denk hierbij aan overbeharing, pigmentvlekken, schimmelnagels en couperose.

Cosmetique Totale is in Nederland de specialist op het gebied van huidtherapie en werkt met hoogwaardige medische behandelmethoden. Daarnaast willen zij net als het Ministerie van Volksgezondheid dat de kwaliteit van laserbehandelingen gewaarborgd is, alle behandelingen worden uitgevoerd door kwaliteit geregistreerd paramedische specialisten met een BIG-registratie. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk, want wij willen natuurlijk zowel voor u als voor ons dat uw huid in goeie handen is bij onze huidtherapeut.

Zeg vaarwel tegen ongewenste haargroei
Met de Elos-methode kan op een veilige en effectieve manier ongewenste haargroei worden verwijderd. Dit wordt gedaan met radiofrequentie & licht en is een behandeling die voor zowel mannen als vrouwen geschikt is met alle huid kleuringen. De huidtherapeut zal een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is, aangezien de haartjes zich in verschillende haargroeifases bevinden. Dit kan per persoon en per gebied verschillen. Behandelingen worden veelal vergoed door zorgverzekeraars.

Een egaal gekleurde huid
Stoort u zich altijd al aan dat pigmentvlekje? U kunt bij onze schoonheidsspecialiste terecht voor een behandeling met de Spot Reducer! De BABOR TECH Spot Reducer werkt volgens een erkende, door de dermatologie afgeleide methode voor de behandeling van ouderdoms- en pigmentvlekken, doordat de Spot Reducer met druk en een nauwkeurigheid tot op de millimeter hyperpigmentaties bevriest. Een snelle en vrijwel pijnloze behandeling.

Heeft u last van pigmentvlekken in grotere getalen en oppervlaktes dan kunt u terecht bij onze huidtherapeut. Afhankelijk van het type pigment, de grootte en locatie zijn verschillende behandelingen mogelijk. Samen zorgen wij ervoor dat uw huid weer een mooie egale teint heeft.

 

Schimmelnagels
Heeft u last van schimmelnagels, dan bent u bij de huidtherapeut aan het juiste adres. Een schimmelnagel kunt u herkennen aan een verdikt nagelbed, soms is de nagel vervormd en ziet hij er gelig/bruin uit. Vaak merken we dat klanten het vervelend vinden en niet graag op blote voeten of in open schoenen lopen. Gelukkig is er tegenwoordig een nieuwe techniek waarbij de ELOS lasermethode de schimmel kan behandelen. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van IPL-licht in combinatie met radiofrequentie. Door middel van de warmte die hierbij vrijkomt wordt de schimmel gedood. Het is een proces die langer duurt, omdat de schimmel helemaal uit moet groeien en er weer een gezonde nagel tevoorschijn komt. Bij een intake kan de huidtherapeut een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn.

WIL JE GRAAG WETEN WAT DE HUIDTHERAPEUT VOOR JOUW HUIDPROBLEEM KAN BETEKENEN? MAAK GERUST EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS EN VRIJBLIJVENDE INTAKE.

De beste huidverzorging in de herfst!

By | Blogs, Huidverzorging | No Comments

De beste huidverzorging in de herfst!

Pas je huidverzorging aan in de herfst

Wij kunnen u helpen om uw huid weer in topconditie te krijgen!

 

Top 5 beste herfst behandelingen

 1. Microneedling
 2. Microdermabrasie
 3. AHA fruitzuur peeling
 4. Doctor Babor Hydraterende behandeling
 5. Vocht booster met een exclusieve ampullen crash

 Top 5 beste herfst producten!

 1. Aha 10% fruitzuur peeling
 2. Ampullenkuur 5 weken
 3. Hydro Infusion crème
 4. Moisture Plus serum
 5. Gentle peel

Het weer is van grote invloed op uw huid!

Daarom is het belangrijk dat u uw huidverzorgingsproducten aanpast aan het seizoen.

Na een periode van veel zon is je huid vaak droog en verdikt.

Dat is te zien aan de grauwe, doffe huidskleur en de wat grovere huidstructuur. De huid is verdikt waardoor huidverzorgende producten minder effectief zijn. Het is dus belangrijk om de huid weer op normale dikte te krijgen. Om dit te bereiken bieden wij verschillende behandelingen en producten aan, zodat uw huid weer dunner wordt en de benodigde huidproducten goed kan opnemen.

Door veel zonlicht op de huid, kan onze huid snel droog worden.

De vochtbalans van de huid wordt namelijk verstoord, waardoor er te veel vocht in je huid kan verdampen. Dit verdampen van vocht gebeurt ook wanneer we de centrale verwarming weer aanzetten. De huid kan dan rode schilferige vlekjes vertonen. Ook voelt de huid vaak strak en trekkerig aan.

Snelle vochtherstellers!

Shop ze hier!

BABOR Hydro Cellular Hyaluron Infusion - Intensieve vochtverzorging van de vochtarme huid

BABOR Hydro Cellular Hyaluron Infusion – Intensieve vochtverzorging van de vochtarme huid

BABOR Hydro Cellular Hyaluron Cream - Hydraterende verzorging voor een vochtarme huid

BABOR Hydro Cellular Hyaluron Cream – Hydraterende verzorging voor een vochtarme huid

Om dit te voorkomen is belangrijk om uw huid de verzorging te geven die het nodig heeft. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld speciale behandelingen ondergaan of speciale producten gebruiken zoals hydraterende crèmes en een milde peeling.

Echte toppers om te hydrateren zijn Hydro cellular hyaluron Cream en Infusion serum van Doctor Babor.

Uw huid zal hiermee weer snel zijn natuurlijke vochtbalans terug krijgen!

 

Top behandeling met gelijk resultaat!

Microdermabrasie is een geweldige behandeling die we eigenlijk niet meer uit de schoonheidssalon weg kunnen denken. Het geeft gelijk resultaat! Microdermabrasie is een mechanische peeling die de oppervlakkige verhoornde huid afslijpt. Dit zorgt ervoor dat de huidconditie in een korte periode wordt geoptimaliseerd en de huidstructuur word verbeterd. Het is een mechanische peeling die de oppervlakkige dode huidcellen verwijderd zonder daarbij huidbeschadiging te krijgen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, de opname van werkstoffen verhoogt en dode huidcellen verwijderd. De aanmaak van collageen en elastine vezels wordt gestimuleerd en hierdoor vernieuwd de huid zich sneller. De huid ziet er na de eerste behandeling meteen egaal, jong en fris uit. Perfect voor uw huid in de herfstperiode!

Vraag naar de mogelijkheden aan één van onze huidspecialistes! Ze adviseert u graag over de TOP 5 herfst behandelingen en de producten!

Boek nu je afspraak!

Laat uw huid eens checken!

Iedere huid is verschillend en daarom staan onze gediplomeerde huidspecialisten voor u klaar om u te adviseren wat voor u het beste resultaat zal geven. Wilt u weten welk huidtype u heeft? Maak dan eens een afspraak voor een professionele huidanalyse met de Babor Skin Analyser. Met dit geavanceerde huidanalyse apparaat kunnen we de huid 80 x vergroten. Nieuwsgierig?

VIJF STERREN CERTIFICERING

Trots zijn wij dat we door Babor gecertificeerd zijn tot Excellence Vijf Sterren Instituut!

Lees hier meer over de certificering!

Wij heten u van harte welkom bij Babor Excellence Institute Skin Balance!

Babor Excellence Institute Skin Balance, uw huidspecialist in  huidproblemen, huidverbetering, fruitzuur peeling, collageen licht Beauty angel, anti-aging, laserbehandelingen, pigment verwijderen, elektrische ontharen, laser ontharen, huidtherapie, permanente make-up en cosmetisch arts

Gelegen in Haaksbergen dichtbij Enschede, Hengelo, Neede, Rekken en Eibergen.

 

Gecertificeerd BABOR Excellence Instituut Skin Balance Haaksbergen!

By | Blogs | No Comments

Schoonheidssalon Babor Institute Skin Balance is door BABOR als:

            Excellent Instituut gecertificeerd!

Bent u op zoek naar een professioneel schoonheidsinstituut dat voor de hoogste standaards, uitstekende kwaliteit en welzijn staat? Dan bent u bij Babor Institute Skin Balance aan het juiste adres.

Het instituut Babor Institute Skin Balance uit Haaksbergen werd door BABOR met de kwaliteitslabel ‘Excellence Instituut’ gecertificeerd en biedt op het gebied van cosmetische vakmanschap, product know-how en ambiance alles voor de echte beauty-fans.

Babor Institute Skin Balance voldoet aan alle beauty-wensen van haar klanten. Door regelmatige bijscholingen op het gebied van werkstofkennis, behandelingsmethodes en gebruik van apparaten, versterkt zij niet alleen haar vakkennis en de competentie van haar team, maar bouwt deze ook continu uit.

De ambitieuze schoonheidsspecialiste kent de huid en haar individuele behoeften in detail, zij is permanent geïnformeerd over vernieuwingen op het gebied van cosmetica en kan haar klanten te allen tijde uitstekend adviseren.

Als beauty-expert biedt Babor Institute Skin Balance naast het persoonlijke advies ook behandelingsmethodes en verzorgingsproducten van top-kwaliteit. Zij vertrouwt om die reden op het familiebedrijf BABOR uit Aken, dat als marktleider in Duitsland en pionier van de professionele huidverzorging toonaangevend is.

De nauwkeurige high-performance verzorging wordt bij Babor Institute Skin Balance niet alleen tijdens de behandelingen gebruikt maar is ook als perfecte huidverzorging voor thuis verkrijgbaar.

Reinigingsproducten, snelle mooi-makers alsook effectieve crèmes – helemaal individueel aangepast aan het huidbeeld.

Het instituut Babor Institute Skin Balance nodigt u uit om de effectiefste cosmeceuticals te beleven/ontdekken. Aangepast aan de individuele huidbehoeften liften, verfrissen of verfijnen de speciale verzorgingsproducten van DOCTOR BABOR en verbinden zij echte schoonheidsbelevenissen met zichtbare resultaten die overtuigen.

Verbluffende resultaten voor een glad, jeugdig en stralend uiterlijk worden door de schoonheidsexperts bereikt door doeltreffende behandelingen en producten van de luxueuze BABOR anti-aging serie.

De modernste high-tech apparaten zijn de megatrend in de schoonheidsbranche. Bij Babor Institute Skin Balance ontvouwen de effectieve beauty-technologieën in combinatie met de meest doeltreffende producten een maximum aan schoonheid in de huid.

Het instituut Babor Institute Skin Balance belooft 100% welzijn.

Drie behandelingscabines nodigen uit om te ontspannen, ver weg van de dagelijkse drukte.

 

Ervaar de combinatie van effectieve huidverzorgingsproducten met werkzame behandelingstechnieken in de Blankenburg 13, in Haaksbergen

 

Het instituut Babor Excellence Institute Skin Balance is geopend op:

Maandag      Gesloten
Dinsdag       09.00 – 21.00
Woensdag     09.00 – 17.30
Donderdag   09.00 – 17.30
Vrijdag         09.00 – 17.30
Zaterdag       09.00 – 16.00

 

      U kunt ons op het nummer 0535740994 contacteren 

Zon uw vriend of uw vijand!

By | Blogs | No Comments

Is de zon nu echt zo slecht?

Dat veel zon niet goed voor ons is weten we nu allemaal wel. Maar doen we er nu eigenlijk wel genoeg aan?

 

Even wat feiten op een rij:

Jaarlijks krijgen meer dan 51000 mensen in Nederland te horen dat ze huidkanker hebben. Zelf schrik ik daar enorm van!! Het aantal mensen met een vorm van huidkanker zal in de komende twintig jaar naar verwachting verdubbelen of in het ergste geval vervijfvoudigen zoals vermeld staat in een onlangs verschenen rapport van de rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu.

Hoe ontstaat nu huidkanker?

Een veel voorkomende vorm van beginnende huidkanker is Actinische keratose:

Actinische keratose zien we in onze salon vaak. Het zijn ruw aanvoelende, schilferige plekjes op de huid. Ze zijn lichtrood tot lichtbruin van kleur. Het is een vorm van zonneschade en een beginstadium van huidkanker. Ze ontstaan doordat het erfelijke materiaal ons DNA beschadigt door een te grote hoeveelheid zon. De cellen kunnen niet goed meer delen en vertonen aan de oppervlakte van de huid een abnormale verhoorning. Actinische keratose zien we vaak boven de 40 jaar. Het is goed te behandelen. Ga altijd naar de huisarts als je een verdacht plekje ziet! Beter één keer te veel dan dat je te laat bent toch!

Een veel gevaarlijke vorm van huidkanker is een Melanoom!

Een Melanoom is de ergste vorm van huidkanker. Deze kan erfelijke zijn maar vaak onstaan ze door beschadiging van de zon. Een melanoom kan uitzaaiingen veroorzaken en ontstaat vaak vanuit een moedervlek.  Soms ontstaan ze vanuit een gehele gave huid.

Hoe vaker je verbrandt in je leven, des te groter de kans is dat je huidkanker krijgt op latere leeftijd. Als je in je kindertijd vaak verbrand bent, heb je op latere leeftijd maar liefst 2 keer zoveel kans op huidkanker. De cellen van een kinderhuid vermenigvuldigen zich sneller dan bij volwassenen, waardoor een verbrande huid veel meer schade kan aanbrengen. Van verbranden is niet alleen sprake als de vellen aan je gezicht hangen. Zodra je huid rood gekleurd is, betekent dat dat je te ver bent gegaan. Je huid is beschadigd.

Hoe herken je huidkanker?

Huidkanker herken je meestal aan een verandering op de huid, zoals een rood, bruin of bobbelig vlekje dat niet weggaat. Gaat dit vlekje veranderen van kleur, grootte of gaat het jeuken dan is het belangrijk om naar de huisarts te gaan.

Hoe komt het dat steeds meer mensen huidkanker krijgen?

We gaan steeds vaker met vakantie. Vliegen naar tropische oorden, gaan in de winter nog eens extra op wintersport. Daarbij komt nog eens dat een mooie bruine kleur het ideale schoonheidsbeeld is. Ook de vergrijzing is een oorzaak. Mensen worden steeds ouder  en daardoor kan de huid steeds minder goed tegen de zon. De aantasting van de ozonlaag speelt ook een belangrijke rol!Bekijk hieronder een interessant filmpje over de invloed van zon op onze huid.


 

Huidveroudering!

Te veel zon daar krijgen we rimpels van. Dat is alom bekent. Je huid veroudert met de jaren dat is een natuurlijk proces. Maar door vaak en lang in de zon zitten, word je huid veel sneller slapper, minder elastisch, stugger en krijgt rimpels. Dit komt doordat zonlicht het collageengehalte in de huid vermindert. Collageen is een lijmachtige eiwitstof die wordt gemaakt door de cellen in de lederhuid en zorgt voor de stevigheid van de huid. Te veel zon is één van de grootste oorzaken van huidveroudering!

                                            5 tips om veilig te zonnen!

 1. Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 uur. De zon staat dan op zijn hoogst en je hebt dan de meeste kans op verbranden.
 2. Ook onder de parasol word je bruin! 50% van de UV stralen bereiken zeker nog je huid. Deze zijn voldoende om een mooie bruine huid te krijgen, een zonnebrandcrème is alsnog een “must”.
 3. Smeer je om de 2 uur in. De beschermingsfactor neemt tijdens het zonnen af. Ook na een heerlijke verfrissende duik in het water. Bescherming van je zonnebrandcrème is niet voldoende meer doordat je je afdroogt en een groot deel van de crème verwijdert.
 4. Breng voldoende zonnebrandcrème aan! Heel veel mensen brengen een veel te dun laagje crème aan waardoor de filterwaarde aanzienlijk minder is dan op de verpakking staat!
 5. Per smeerbeurt heb je zeven theelepels zonnebrandcrème nodig voor gezicht en lichaam om goed beschermt te zijn.

Hoe smeer je het beste zonnebrandcrème ?

∗1 theelepel voor je gezicht en hals

∗2 theelepel voor je armen en schouders

∗2 theelepel voor je borst, buik en rug

∗2 theelepel voor je benen en voeten

Wist u dat?

 • De houdbaarheid van een gesloten verpakking twee jaar is.
 • Een geopende verpakking ongeveer 6 maanden houdbaar is.
 • Na deze 6 maanden loopt de factor sterk achteruit! U bent dan niet meer optimaal beschermt!
 • U bij ons in de salon elk jaar verzekert bent van nieuwe producten van de Babor Sun Care! Dus géén oude verpakkingen!

Heeft u onze zonneproducten al geprobeerd?

BABOR Sun CareDe Anti-aging Suncare van Babor is de perfecte zonverzorging  voor bescherming en verzorging van je huid! De zonneproducten bevatten niet alleen een UVA en UVB bescherming maar ook een celbescherming in een ultime werkzame formule. Uw huid wordt beschermt met de unieke ANTI-Aging verzorging die het natuurlijke weerstandsvermogen van de huid ondersteunt.

Een mooie afsluiting van een heerlijk dagje strand of alleen al een paar uurtje zon is de aftersun uit de Babor Suncare lijn. U blijft er niet alleen langer bruin door maar u wordt er ook nog eens sneller bruin van! De aftersun herstelt en verzorgt uw huid sneller na het zonnen.

Shop ze nu in onze webshop of kom langs bij ons in de salon!

* Actie! 

Bij aankoop van 3 Babor Anti Aging sun care producten krijgt u gratis een Babor Spa set ter waarde van € 19,-

Maar vergeet bovenal niet!

Maar vergeet vooral niet om te genieten van de zon! De zon is ook goed voor ons. Het is de belangrijkste bron voor de aanmaak van Vitamine D dat weer goed is voor onze botten om ze sterk te houden en…. het maakt het gelukshormoon endorfine aan waardoor wij ons fijn in ons vel voelen. Ook niet geheel onbelangrijk toch!

Alles met mate dus!

Warme groet,

    Jolanda Bouwmeester 

 

 


Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

 

                                                         


Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, laser behandelingen, permanente make-up in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen, Boekelo en Rekken


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Permanente make-up Haaksbergen

By | Permanente Make-up | No Comments

                                                           

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente Make-Up is er voor iedereen die er op elke moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien! Maar ook voor diegene die weinig tijd heeft, moeite heeft met zichzelf op te maken of als u allergisch bent voor gewone make- up. Permanente make- up, ook wel PMU genoemd, is dan dé oplossing voor u! Sporten, zwemmen of in de sauna, uw make up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit, een verzorgt uiterlijk onder alle omstandigheden! Dat kan met permanente make-up !

Wat kan je met PMU allemaal laten doen?

 • vollere wenkbrauwen,
 • lipliner,
 • fullips,
 • corrigerende liplijn ( bv bij een litteken of schisis (hazenlip)
 • perfecte strakke eyeliner

WILT U MOOIE NATUURLIJKE WENKBRAUWEN?

Met de unieke hairstroke-methode creëren we (weer) de natuurlijke wenkbrauwen die passen in uw gelaat! Soms is het een kwestie van een nieuwe vorm creëren, maar het kan ook zijn dat u uw wenkbrauwen net wat voller, langer of breder wilt. Ook is permanent make-up (pmu) dé manier om slecht geëpileerde wenkbrauwen weer de juiste vorm te geven. De techniek voor volle & strakkere wenkbrauwen.

Hieronder enkele voorbeelden:

                 Natural Micro Blading                                                3D hairstrokes                                                                                                                                                      

                                                                                                                    

 •  Natural micro blading is een techniek waarbij gewerkt wordt met een speciaal mesje. Haartjes worden flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden gezet.
 • Bij 3D hairstrokes worden er als het ware haartjes getekend in de huid met een kleurpigment tussen de bestaande haartjes in, zodat uw wenkbrauwen er “net” even wat mooier van vorm en kleur uitzien, maar toch ook heel natuurlijk.

Een mooie strakke eyeliner?

Dan is eyeliner pigmentatie ideaal voor u!  Wilt u een smalle of volle eyeliners, strakke of juist een potloodlijn, dat kan! Tevens kunt u kiezen voor enkel een infralash; een pigmentatie tussen de eigen wimperhaartjes, deze geeft direct een vollere oogopslag!

Bij Babor Institute Skin Balance zetten we bij elke eyeliner ook een infralash om een zo sprekend mogelijk resultaat te creëren.

 

 

WILT U VOLLERE LIPPEN, OF IS UW LIPCONTOUR ONGELIJK? 

FULLIP PIGMENTATIE OF LIP CONTOURPIGMENTATIE

Voor een mooie lipcontour bestaan er met permanente make-up veel mogelijkheden. Een lipcontour die ongelijk is kan vaak weer gelijk gemaakt worden met een zachte schaduw die overloopt in nagenoeg uw eigen lipkleur. Ook pigmentverlies kunnen we corrigeren of de volledige lippen in een ander tintje kleuren  met een fullip pigmentatie.

  

Maar wat is nu eigenlijk permanente make-up?

Permanente Make-Up ( PMU) is het inbrengen van pigmenten in de huid. Het lijkt op een tatoeage maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Een tatoeage wordt dieper in de huid gebracht dan permanente make-up. Daardoor blijft een tatoeage voor altijd zitten en permanente make-up zal na enkele jaren weer vervagen.

Hoe wordt PMU nu ingebracht?

Permanente make-up wordt ingebracht met een heel dun naaldje of met een speciaal ontwikkeld mesje. Hiermee kan de PMU specialiste veilig en snel een tatoeage zetten.

Ben ik met 1 behandeling klaar?

Ja, in principe kan permanente make-up in 1 keer gezet worden maar wij maken altijd een 2e en 3e afspraak met u. Deze behandelingen zitten bij de prijs inbegrepen!

 • Na de eerste behandeling komt u nog twee keer terug dit is omdat ongeveer vier dagen na de behandeling de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. Dit komt omdat de opperhuid zich altijd vernieuwd en daardoor gaat schilferen na de 3e á 4e dag. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. U kijkt nu als het ware door de opperhuid naar de kleur die u wenst.
 • De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u graag wenst. Tevens kan er nog eventueel een correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht indien deze niet naar wens was.
 • De derde behandeling die volgt, is een controle behandeling. Eventuele correcties worden nog gedaan.

Bent u enthousiast en wilt u graag meer informatie of gelijk een afspraak maken voor een GRATIS intake gesprek neem dan even contact met ons op.

♥ Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

♥ Lees hier onze andere blog berichten

Kom gerust eens langs voor een GRATIS huidanalyse met de Babor Tech Derma Visualizer

♥ Boek hier uw Gratis huidanalyse

               

 

           Warme groet,

  Jolanda Bouwmeester

 

 

 

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen

 

 

Houdbaarheid cosmetische producten!

By | Huidverzorging | No Comments

 

TEN MINSTE HOUDBAAR TOT!

Checkt u regelmatig de houdbaarheid van uw cosmetische producten!


Vaak let je er niet eens op, maar net zoals voedsel hebben ook make-up producten en huidverzorgingsproducten een houdbaarheidsdatum. Consumenten denken dat dit eeuwig houdbaar blijft, maar helaas is dat ook bij deze producten niet het geval!

Waarom een houdbaarheidsdatum?
Aan al onze make-up producten die we gebruiken, maar ook aan onze huidverzorgingsproducten worden conserveringsmiddelen toegevoegd. Sterker nog, we kunnen er zelfs niet zonder. Conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat we de producten veilig kunnen gebruiken, ze doden namelijk schimmels en bacteriën, zodat het product langer houdbaar blijft. Zouden we geen conserveringsmiddelen toevoegen aan onze producten, dan zal het binnen een paar dagen vol zitten met bacteriën en schimmels wat ontzettend schadelijk is voor onze huid.

Op den duur gaat ook de werking van conserveringsmiddelen verloren. Zolang het product nog dicht zit is er nog niet zoveel aan de hand, maar zodra er zuurstof bij komt is het nog maar beperkt houdbaar en gaan uiteindelijk de werkstoffen verloren. Gebruikt u cosmetica producten die over datum zijn, dan kan dit uiteindelijk vervelende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan huidirritatie of uitslag

Hoe herken ik de houdbaarheidsdatum?

Om de consument te informeren over de houdbaarheid van cosmetica geeft de fabrikant dit aan met een houdbaarheidssymbool of een datum dat vermeld staat op het desbetreffende product

Houdbaarheid van verschillende producten

Hieronder vindt u een overzicht van de houdbaarheid na opening van cosmetische producten:

Mascara   6 maanden
Lipstick 18 maanden
Foundation 12 maanden
Oogschaduw 12 maanden
Blush 24 maanden
Lipgloss 12 maanden
Dagcrème 6 tot 12 maanden
Nachtcrème 6 tot 12 maanden
Gezichtsreiniging 12 maanden
Oogcrème 6 maanden

 

Is het product over datum?

Twijfelt u of het product nog wel goed is? Hieronder een aantal tips waaraan u kan herkennen dat het product waarschijnlijk over datum is:
– Het product ruikt vreemd en niet meer zoals u gewend bent.
– De structuur en/of kleur is veranderd

Tips:
– Bewaar uw cosmetische producten op een koele en donkere plek bijvoorbeeld toiletkastje of koelkast( mocht u het product even niet meer gebruiken)
– Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn voordat u in een potje gaat of gebruik desnoods een spatel en maak die daarna schoon.
– Zorg ervoor dat u uw product altijd goed sluit na gebruik.

In onze salon wordt gewerkt met het Cosmetica merk Babor.

Waarom hebben we hiervoor gekozen?

 • Hoge verdraagzaamheid
 • Dierproeven blijven voor Babor een absoluut taboe!
 • Zonder parabenen.
 • Babor is zich bewust van de milieu vervuiling daardoor gebruiken ze uitsluitend Groene stoom
 • Alle reclamemiddelen worden op FSC­ gecertificeerd papier gedrukt.

 

♥ Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Kom gerust eens langs voor een GRATIS huidanalyse met de Babor Tech Derma Visualizer!

♥ Boek hier uw Gratis huidanalyse

                                                         

         Warme groet,

Jolanda Bouwmeester

 

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.

 

Je huid in de wintermaanden.

Hoe verzorg ik nu mijn huid in de winter?

By | Huidproblemen | No Comments

 

Hoe verzorg ik nu mijn huid in de winter?

We horen het vaak. ” Mijn huid voelt zo trekkerig en droog aan! ” Ik heb allemaal schilfertjes en mijn huid jeukt zo! Wat kan ik daar nu aan doen? Veel voorkomende vragen in onze schoonheidssalon!

In dit blog leggen wij u graag uit hoe het nu precies zit!

Brrr, de winter is in volle gang!
Kou, regen, sneeuw…het liefst zitten we lekker onder een dekentje op de bank met de kaarsjes aan en het kacheltje weer hoog. De zomerkleding is alweer een hele tijd verdwenen in de kast en heeft plaats gemaakt voor vesten en truien. Maar niet alleen onze kleding passen we aan het weer aan, ook onze huid heeft in deze tijd van het jaar behoefte aan andere verzorging.

Waarom is mijn huid zo anders in de winter?

In de winter heeft onze huid veel te verduren en wordt ze blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de koude, gure lucht, temperaturen zelfs onder het vriespunt en de grote temperatuurswisselingen. Buiten is het koud en binnen gaat de verwarming weer een paar standjes hoger. In de wintermaanden is de luchtvochtigheid erg laag. Die ontstaat omdat koude lucht van buiten aangevoerd en opgewarmd wordt. Koude lucht kan weinig vocht bevatten; de absolute hoeveelheid vocht in de lucht is dus laag. Bij het verwarmen van de lucht kan deze een grotere hoeveelheid vocht opnemen. Vocht in onze huid wordt dan ook onttrokken aan de lucht. De huidbarrière wordt verstoord en er ontstaat een trekkerige, geïrriteerde huid. Vaak ontstaan er de vlekjes en schilfertjes en kan de huid gaan jeuken.

 

Hoe kan ik nu mijn huid het beste verzorgen in de winter?

Het is belangrijk om uw huid extra goed te hydrateren in de winter. Kies voor een wat vollere en rijkere crème die uw huid beschermt tegen de kou en de droge lucht in huis. Gebruik producten met natuurlijke oliën zoals argan, macadamia en bijvoorbeeld jojoba olie. Verstandig is het ook om uw huid wat vaker te verzorgen dan alleen s’morgens en s’avonds. Pak dus eens wat vaker uw pot crème! Belangrijk is het ook om een goede reiniging te gebruikt die uw huid niet uitdroogt. Veel reinigingsproducten zijn te agressief en tasten de natuurlijke beschermlaag van uw huid aan. Door water en zeep te gebruiken wordt de huid wel schoon, maar juist droger in plaats van vochtiger. U spoelt namelijk letterlijk alle huidvetten weg. Hierdoor raakt de barrièrefunctie verstoord. Een hydrofiele olie als reiniging zoals de BABOR HY-OL® + Phytoactive cleansing reinigt de huid grondig en voedt de huid tegelijkertijd. Olie in een product zorgt er namelijk voor dat vuil en bacteriën oplossen zonder de huid uit te drogen. Uw huid zal heerlijk zacht gaan aanvoelen!

 

Denk daarnaast ook eens aan extra verzorging voor de huid door middel van bijvoorbeeld een serum. Een serum bevat 4 maal meer aan werkstoffen dan een crème, is veel dunner van structuur, dus kan ook beter, sneller en dieper in uw huid komen. Zie dit als het hemdje onder uw kleding, tijdens de koude maanden een echte aanrader voor onder uw dag –en nachtverzorging. Voor extra hydratatie raden wij het moisturizing serum aan. Wil je nog meer hydratatie en je lipiden mantel weer op peil krijgen dan is het lipid plus serum de uitkomst voor de wintermaanden. Dit is een rijke, verzorgende olie met extra lipiden voor een zeer droge, vetarme huid. Overdag ook geschikt als bescherming tegen de kou. Zeer geschikt ook voor kinderen en op wintersport vakantie.

 

Benieuwd welke producten voor u geschikt zijn tijdens de wintermaanden?

Kom gerust eens langs voor een GRATIS huidanalyse met de Babor Tech Derma Visualizer!

 

Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

 

Warme groet, Jolanda Bouwmeester

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.