Skip to main content

 

TEN MINSTE HOUDBAAR TOT!

Checkt u regelmatig de houdbaarheid van uw cosmetische producten!


Vaak let je er niet eens op, maar net zoals voedsel hebben ook make-up producten en huidverzorgingsproducten een houdbaarheidsdatum. Consumenten denken dat dit eeuwig houdbaar blijft, maar helaas is dat ook bij deze producten niet het geval!

Waarom een houdbaarheidsdatum?
Aan al onze make-up producten die we gebruiken, maar ook aan onze huidverzorgingsproducten worden conserveringsmiddelen toegevoegd. Sterker nog, we kunnen er zelfs niet zonder. Conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat we de producten veilig kunnen gebruiken, ze doden namelijk schimmels en bacteriën, zodat het product langer houdbaar blijft. Zouden we geen conserveringsmiddelen toevoegen aan onze producten, dan zal het binnen een paar dagen vol zitten met bacteriën en schimmels wat ontzettend schadelijk is voor onze huid.

Op den duur gaat ook de werking van conserveringsmiddelen verloren. Zolang het product nog dicht zit is er nog niet zoveel aan de hand, maar zodra er zuurstof bij komt is het nog maar beperkt houdbaar en gaan uiteindelijk de werkstoffen verloren. Gebruikt u cosmetica producten die over datum zijn, dan kan dit uiteindelijk vervelende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan huidirritatie of uitslag

Hoe herken ik de houdbaarheidsdatum?

Om de consument te informeren over de houdbaarheid van cosmetica geeft de fabrikant dit aan met een houdbaarheidssymbool of een datum dat vermeld staat op het desbetreffende product

Houdbaarheid van verschillende producten

Hieronder vindt u een overzicht van de houdbaarheid na opening van cosmetische producten:

Mascara   6 maanden
Lipstick 18 maanden
Foundation 12 maanden
Oogschaduw 12 maanden
Blush 24 maanden
Lipgloss 12 maanden
Dagcrème 6 tot 12 maanden
Nachtcrème 6 tot 12 maanden
Gezichtsreiniging 12 maanden
Oogcrème 6 maanden

 

Is het product over datum?

Twijfelt u of het product nog wel goed is? Hieronder een aantal tips waaraan u kan herkennen dat het product waarschijnlijk over datum is:
– Het product ruikt vreemd en niet meer zoals u gewend bent.
– De structuur en/of kleur is veranderd

Tips:
– Bewaar uw cosmetische producten op een koele en donkere plek bijvoorbeeld toiletkastje of koelkast( mocht u het product even niet meer gebruiken)
– Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn voordat u in een potje gaat of gebruik desnoods een spatel en maak die daarna schoon.
– Zorg ervoor dat u uw product altijd goed sluit na gebruik.

In onze salon wordt gewerkt met het Cosmetica merk Babor.

Waarom hebben we hiervoor gekozen?

  • Hoge verdraagzaamheid
  • Dierproeven blijven voor Babor een absoluut taboe!
  • Zonder parabenen.
  • Babor is zich bewust van de milieu vervuiling daardoor gebruiken ze uitsluitend Groene stoom
  • Alle reclamemiddelen worden op FSC­ gecertificeerd papier gedrukt.

 

♥ Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Kom gerust eens langs voor een GRATIS huidanalyse met de Babor Tech Derma Visualizer!

♥ Boek hier uw Gratis huidanalyse

                                                         

         Warme groet,

Jolanda Bouwmeester

 

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.