Acne
shutterstock_124292974

Acne is een vervelende huidaandoening die bij iedereen kan voorkomen. Het is ook één van de meest voorkomende huidaandoeningen bij mensen. Maar liefst 90%  heeft er op enig moment in zijn leven mee te maken. En niet alleen maar tieners, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%). Acne heeft niets te maken met hoe goed of hoe slecht je huid is. De één heeft enkel alleen een puistje en bij de ander kan het een opvallende huidaandoening zijn die als gevolg psychische problemen kan geven. Het is alleen wel belangrijk wat je er maar mee doet! Als je er vroegtijdig bij bent kun je littekenvorming voorkomen. Vaak zie je dat mensen thuis veel aan het  experimenteren gaan met de huid, waardoor het probleem alleen maar erger kan worden. Acne is iets wat je niet binnen een korte tijd kan laten verdwijnen, maar het is goed behandelbaar.

Wat is Acne?

Iedereen heeft het eigenlijk wel eens gezien, maar wat is nu eigenlijk acne? Acne is simpel gezegd een chronische ontsteking op de huid wat zich uit in rode bultjes, puistjes, zwarte/witte mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Dit komt doordat de poriën verstopt zijn geraakt door talg, bacteriën en vetzuren. Acne komt voor in het gezicht, decolleté/borst en op de rug.

Hoe ontstaat het?

Het ontstaan van acne word beïnvloed door een aantal inwendige factoren maar ook uitwendige factoren. Acne begint vaak in de pubertijd maar kan ook op latere leeftijd ontstaan waarbij hormonen een belangrijke rol spelen. Maar ook stress, verkeerde voeding en de pil kunnen acne verergeren.

De 3 belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • De talgklier maakt teveel talg aan.
  • Verstopping van de uitvoergang van de talgklier door extra verhoorning van de huid.
  • Propionibacterium acnes (bacterie die zich in de huid bevindt en een ontsteking veroorzaakt.)

Dan zijn er nog externe factoren die acne kunnen veroorzaken zoals, cosmetica, voeding, geneesmiddelen, olie houdende of chemische producten, erfelijkheid, pubertijd, overgang en gebruik van de pil..

Behandelingsaanbeveling

Acne is iets wat je niet binnen een korte tijd kan laten verdwijnen, maar het is goed te behandelen! Het consequent behandelen van de acne werkt het best. Dit houdt in dat u in de eerste weken vaker behandelt zult worden om de acne goed aan te pakken. Wanneer de acne minder actief is kunnen wij er steeds meer tijd tussen de behandelingen laten.

Veelal vergoed via zorgverzekering:

Wat kunt u zelf doen?

Consequent behandelingen ondergaan is met acne het beste. Het resultaat wat in de behandelingen wordt geboekt, kunt u thuis vasthouden met de bijbehorende producten aangepast op uw huid en de behandeling. De samenwerking tussen u met de producten voor thuisgebruik en wij in de salon met de behandelingen kan de acne doen verdwijnen.

Wordt acne vergoedt door de ziektekostenverzekering?

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging ANBOS en zijn in het bezit van de specialisatie acne, waardoor vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk is. Afhankelijk van uw polis kan deze behandeling worden vergoedt door de zorgverzekeraar.

Twijfelt u of dat ook voor u of uw kind van toepassing is? Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie?