Skip to main content
Huidverbetering

Acné

Wat is Acne? Een Verhelderende Uitleg

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die bij iedereen kan optreden en wordt gekenmerkt door rode bultjes, puistjes, mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Het is een chronische ontsteking van de huid die wordt veroorzaakt doordat de poriën verstopt raken door talg, bacteriën en vetzuren.

Het treft niet alleen tieners, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%). Tot wel 90% van de mensen krijgt op enig moment in hun leven te maken met acne.

Boek je behandeling

Hoe ontstaat acné?

Het ontstaan van acne wordt beïnvloed door een aantal inwendige factoren maar ook uitwendige factoren. Acne begint vaak in de pubertijd maar kan ook op latere leeftijd ontstaan waarbij hormonen een belangrijke rol spelen. Maar ook stress, verkeerde voeding en de pil kunnen acne verergeren.

De 3 belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • De talgklier maakt teveel talg aan.
  • Verstopping van de uitvoergang van de talgklier door extra verhoorning van de huid.
  • Propionibacterium acnes (bacterie die zich in de huid bevindt en een ontsteking veroorzaakt.)

Dan zijn er nog externe factoren die acne kunnen veroorzaken zoals, cosmetica, voeding, geneesmiddelen, olie houdende of chemische producten, erfelijkheid, pubertijd, overgang en gebruik van de pil..

Wat kunnen wij betekenen en behandelingsaanbeveling

Bij de eerste afspraak in ons huidinstituut krijgt u een intake met de huidexpert, er wordt goed gekeken naar de huid en de achtergrondinformatie over de huid. Samen wordt er een behandelplan gemaakt, waarbij het van essentieel belang is dat de door de huidexpert geadviseerde producten ook dagelijks thuis worden ingezet voor het beste resultaat! Acne is iets wat je niet binnen een korte tijd kan laten verdwijnen, maar het is goed te behandelen! Het consequent behandelen van de acne werkt het best. Dit houdt in dat u in de eerste weken vaker behandelt zult worden om de acne goed aan te pakken. Wanneer de acne minder actief is kunnen wij er steeds meer tijd tussen de behandelingen laten.

 

Acne kunnen we behandelen op meerdere manieren:

Veelal vergoed via zorgverzekering:

Wat kunt u zelf doen?

Consequent behandelingen ondergaan is met acne het beste. Het resultaat wat in de behandelingen wordt geboekt, kunt u thuis vasthouden met de bijbehorende producten aangepast op uw huid en de behandeling. De samenwerking tussen u met de producten voor thuisgebruik en wij in de salon met de behandelingen kan de acne doen verdwijnen.

Wordt acne vergoedt door de ziektekostenverzekering?

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging ANBOS en zijn in het bezit van de specialisatie acne, waardoor vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk is. Afhankelijk van uw polis kan deze behandeling worden vergoedt door de zorgverzekeraar.

Twijfelt u of dat ook voor u of uw kind van toepassing is? Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie?

Maak meteen een online afspraak!

Afspraak maken

Of neem contact met ons op!

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven