Skip to main content

Irritatie door mondkapjes.

By 31 oktober 2020Blogs

Lees ik dit goed?   Ja, je leest het goed!

Maskne is de nieuwe term voor onzuiverheden (acne) door het dragen van een mondkapje.

De acne die je kan krijgen van het dragen van een masker is een algemene variant, genaamd acne mechanica, die veel op andere delen van het lichaam voorkomen. Bij het dragen van strakke kleding of door kleding die veel wrijving geeft, ontstaat sneller acne mechanica. Deze variant van acne wordt veroorzaakt door veelvuldige wrijving, druk of strekken van een huidgebied.

Deze acne uit zich in puistjes die snel branderig en pijnlijk kunnen aanvoelen, zichtbare mee-eters en onderhuidse knobbeltjes.

Bij een goede verzorging van de huid en het goed laten behandelen zal de acne genezen zonder enige vorm van littekens.

Maar waarom zijn er nu zoveel uitbraken bij mensen die een mondkapje dragen?

Ook dit komt door de veelvuldige wrijving die ontstaat bij het dragen van een mondkapje, zeker bij langdurig gebruik. Door deze wrijving kan de huidbarrière (de beschermlaag van onze huid) beschadigd raken en worden alle goeie, beschermende oliën en vetten die door de huid worden aangemaakt, opgenomen door het mondkapje. Deze combinatie met de vochtige adem die steeds passeert, zorgt voor een mooie omgeving waarin bacteriën en gisten vrij kunnen groeien.

Het resultaat? Onzuiverheden en irritaties van de huid.

Hoe kun je je huid helpen?

Producten die de huid helpen te herstellen en te zuiveren zijn perfect in deze situaties. Dit kunnen producten zijn: de repair cleanser van Doctor Babor om de huid te reinigen en te helpen herstellen, de ultimate blemish reducing duo voor de aanwezige onzuiverheden en om de AHA overnight peeling die helpt de bacteriegroei te remmen en de poriën te verfijnen.

Heeft de huid meer vocht nodig? Dan is het hyaluron infusion serum een mooi product om de huid weer van vocht te voorzien en deze te behouden.

Wil je naast alle mooie producten je huid een mooie oppepper geven? Neem dan eens een kijkje naar de mooie beauty rescue ampullen! Deze ampullen zorgen ervoor dat de huid zich versterkt en beter bestand wordt tegen irritaties door het mondkapje.

Ook zijn er mooie behandelingen die wij bieden om de huid te helpen herstellen en te zuiveren. Behandelingen zoals een acnebehandeling, microdermabrasie of een behandeling met mooie, herstellende producten zijn ideaal voor huiden die te lijden hebben aan deze nieuwe realiteit.

Wilt u weten welke behandeling of welk product er echt goed bij uw huid en de behoeften van uw huid passen? Kom dan gerust langs of maak een afspraak.

Online afspraak maken