Couperose & rosacea454

Couperose & rosacea zijn huidaandoeningen/beschadigingen die bij veel mensen voorkomen. Het is onschuldig, maar veel mensen vinden de rode adertjes vervelend en ontsierend.  Een erfelijke aanleg speelt vaak een rol bij deze huidaandoeningen. Er is sprake van couperose als kleine oppervlakkige bloedvaatjes (haarvaatjes) door de huid zichtbaar worden. Een andere vorm van couperose is de huidaandoening rosacea. Hierbij zie je dat de vaatjes gaan ontsteken. Men ziet dan kleine witte puistjes.

Deze haarvaatjes kunnen zichtbaar zijn op de neus, wangen, de kin en soms ook op grote delen van het gelaat. Couperose en rosacea kunnen erg vervelend zijn en klachten geven, zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.  Door op een voorzichtige manier te behandelen met de juiste begeleiding, is er zeker iets aan te doen tegen de bijbehorende klachten.

Waardoor kan couperose verergeren?

  • Overmatig blootstelling zonlicht
  • Alcohol gebruik
  • Ouderdom
  • Scherpe specerijen in  voeding
  • Temperatuursveranderingen
  • Hormonale veranderen

Welke behandelingen zijn er om couperose te verwijderen? 

Couperose verwijderen door elektrocoagulatie.

Elektrocoagulatie is de meest klassieke behandelmethode die al jaren lang met succes wordt toegepast. Bij deze methode wordt er een fijn naaldje op de opperhuid geplaatst en worden de bloedvaatjes met een elektrische stroomstootje als het ware dichtgeschroeid ook wel coaguleren genoemd. Er ontstaat een warmte gevoel. Hierdoor stolt het bloed en wordt het bloedvaatje verschrompeld. Deze beproefde behandelmethode is zeer veilig en de vaatjes welke zijn behandeld komen niet meer terug. Het is een mooie en snelle manier!

Resultaat en bijwerkingen

De behandeling elektrocoagulatie is niet erg pijnlijk, maar u voelt voornamelijk meer een warmte gevoel. De huid vertoond na de behandeling alleen wat roodheden, die overigens na enkel uren vaak alweer wegtrekken. Soms kunnen er hele kleine korstjes ontstaan op de plek waar de naald in de opperhuid is geplaatst maar ook dit gaat snel weer weg.

Nazorg 

Na de behandeling elektrocoagulatie is het raadzaam om de huid zoveel mogelijk met rust te laten. Belangrijk is het om temperatuursveranderingen zoals sauna een warme douche of intensief sporten te vermijden

Ook bepaalde voeding lokt couperose uit zoals alcohol, scherpe specerijen, warme en koude dranken

Zonnebank en te veel zon is uit den boze. Wilt u toch een heerlijk kleurtje gebruik dan een zelfbruiner of een verzorgende creme met foundation zoals een BB creme.

Bepaalde geneesmiddelen kunnen couperose verergeren lees daarom altijd de bijsluiter van uw geneesmiddel

Belangrijk is het om de huid goed te verzorgen. Couperose producten met vaatverstevigende , kalmerende en hydraterende werkstoffen. Deze houden uw huid zo veel mogelijk in conditie

Couperose verwijderen door een laser.

        

Couperose verwijderen met een laser.

Een andere optie is een behandeling met een laser. Nadeel hiervan is dat ook vaak de gezonde vaatjes worden geraakt omdat een laser behandeling met een groter oppervlakte werkt. Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen met een grotere oppervlakte. Daarin verschilt zich dan ook de behandeling met elektrisch ontharen. Hierbij werken we met name met een enkele storende vaatjes.

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

 

 

 

Hoe werkt het laseren van couperose & rosacea?

Het laseren van couperose of rosacea start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Systematisch wordt het te behandelen gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Voor het laseren van couperose is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen en dan is er nieuwe een mooie huid zichtbaar.

Laser couperose

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Speciale verzorgende couperose behandeling.

 

Couperose gezichtsbehandeling (ca. 60 min.)

Mocht u liever geen elektrocoagulatie willen, dan hebben wij ook een speciale couperose behandeling. Deze couperose behandeling wordt toegepast met onze Babor producten, speciaal voor de couperose huid (zonder parabenen, kleur en geurstoffen). Deze behandeling heeft een sterk hydraterende en kalmerende werking om de prikkelingen, tintelingen en jeuk te laten afnemen.