Skip to main content
Huidverbetering

Couperose & Rosacea

In onze salon komen we vaak huidaandoeningen tegen zoals couperose en rosacea. Hoewel deze aandoeningen soms verward worden vanwege gelijksoortige symptomen, is het belangrijk om te begrijpen dat er wel degelijk verschillen zijn tussen beiden.

Boek je behandeling

COUPEROSE

Bij couperose hebben mensen vaak last van een zwak vaatstelsel, wat resulteert in de verdunning van de huid. Dit is voornamelijk zichtbaar in het gezicht, met kleine, rode adertjes die zich rondom de neus, wangen, en soms het decolleté manifesteren. Ouderdom, erfelijkheid, temperatuurschommelingen en voeding spelen vaak een rol bij het ontstaan ervan. Deze oppervlakkige haarvaten reageren sterk op warmte en kou, wat kan leiden tot uitzetting of samentrekking. In sommige gevallen kan een haarvaatje zelfs barsten, zichtbaar als een rood ‘spinnetje’ op de huid.

Hoewel couperose over het algemeen als onschuldig wordt beschouwd, ervaren velen het als storend en kan het symptomen zoals roodheid, branderigheid en jeuk veroorzaken. Het kan ook evolueren naar rosacea na verloop van tijd.

ROSACEA

Rosacea, aan de andere kant, is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door langdurige roodheid, vaak op het gezicht en rond de ogen, gevolgd door ontstekingen in latere stadia. Het kent verschillende fases en typen. In fase 1, Pre-Rosacea, is er sprake van terugkerende roodheid, vooral op de wangen, terwijl in fase 2, Vasculaire Rosacea, de huid constant rood is en de haarvaten steeds beter zichtbaar worden. Fase 3, Inflammatoire Rosacea, wordt gekenmerkt door ontstekingen, roodheid en de aanwezigheid van puisten en bultjes.

De oorzaak van rosacea blijft een onderwerp van discussie, hoewel een chronisch vitamine A-tekort en voeding als mogelijke factoren worden genoemd. Levensstijlkeuzes, zoals blootstelling aan zon en warmte, kunnen het ook verergeren. Hoewel antibiotica vaak tijdelijk verlichting bieden, is het vinden van een blijvende oplossing een uitdaging.

Het is belangrijk om huidaandoeningen serieus te nemen en een professionele diagnose te laten stellen. Met de juiste kennis en behandeling kunnen we de impact van couperose en rosacea op onze huid en ons welzijn verminderen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij willen u graag op weg helpen om uw huid weer rustig te maken.

Door middel van de juiste huidverzorging en voedingstips en leef adviezen, breng je je huid weer tot rust.

Bij een eerste intakegesprek gaan we samen kijken wat er mogelijk is om de huid goed te behandelen. Uw huidexpert geeft tips en adviezen, ook voor kalmerende en verzorgende producten voor thuis gebruik. Dit voor het beste resultaat.

Welke behandelingen zijn geschikt voor deze huidbeelden?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Samen met uw huidexpert kijkt u wat het meest geschikt is.

Ook is een laserbehandeling mogelijk bij onze huidtherapeut.

voor/ na foto rosacea

Dit is een voor en na foto na een periode van 4 behandelingen. Door middel van de juiste producten thuis, behandelingen en adviezen.

 

Maak meteen een online afspraak!

Afspraak maken

Of neem contact met ons op!

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven