Couperose & rosacea454

Couperose & rosacea zijn huidaandoeningen/beschadigingen die bij veel mensen voorkomen. Het is onschuldig, maar veel mensen vinden de rode adertjes vervelend en ontsierend.  Een erfelijke aanleg speelt vaak een rol bij deze huidaandoeningen. Er is sprake van couperose als kleine oppervlakkige bloedvaatjes (haarvaatjes) door de huid zichtbaar worden. Een andere vorm van couperose is de huidaandoening rosacea. Hierbij zie je dat de vaatjes gaan ontsteken. Men ziet dan kleine witte puistjes.

Deze haarvaatjes kunnen zichtbaar zijn op de neus, wangen, de kin en soms ook op grote delen van het gelaat. Couperose en rosacea kunnen erg vervelend zijn en klachten geven, zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.  Door op een voorzichtige manier te behandelen met de juiste begeleiding, is er zeker iets aan te doen tegen de bijbehorende klachten.

Waardoor kan couperose verergeren?

  • Overmatig blootstelling zonlicht
  • Alcohol gebruik
  • Ouderdom
  • Scherpe specerijen in  voeding
  • Temperatuursveranderingen
  • Hormonale veranderen

Couperose, hoe te behandelen?

Couperose verwijderen door een laser.

        

Couperose verwijderen met een laser.

Een effectieve manier van behandelen is met een laser.

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

 

 

Hoe werkt het laseren van couperose & rosacea?

Het laseren van couperose of rosacea start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Systematisch wordt het te behandelen gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Voor het laseren van couperose is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen en dan is er nieuwe een mooie huid zichtbaar.

Laser couperose

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Speciale verzorgende couperose behandeling.

 

Couperose gezichtsbehandeling (ca. 60 min.)

Mocht u liever geen laser behandeling willen, dan hebben wij ook een couperose behandeling. Deze couperose behandeling wordt toegepast met zeer milde werkstoffen speciaal voor de couperose huid (zonder parabenen, kleur en geurstoffen, micro plastics of PEG’s. Deze behandeling heeft een sterk hydraterende en kalmerende werking om de prikkelingen, tintelingen en jeuk te laten afnemen.