Wat is een vette huid?

Een vette huid en/of een gecombineerde huid zien we met name veel bij jonge mensen. Je herkent dit huidtype aan de vette t-zone. Met de t-zone bedoelen we de kin, neus en voorhoofd. Bij een vette huid glimt de t-zone meer als de rest van het gezicht. De talgproductie is daar hoger dan bij een normale of een droge huid. Tevens is de huid dikker doordat er meer talg op het huidoppervlak zit en hierdoor sneller verhoornd.

Talg houdt onze huid vettig, het legt eens per definitie niet alleen slecht voor onze huid! Talg legt een beschermlaagje over de huid zodat deze tegen uitdroging en negatieve invloeden van buitenaf beschermd wordt.

Op het moment dat je een vette huid hebt is de aanmaak van talg niet gelijk met het natuurlijke talg verlies. Je huid is dan niet meer in balans. Talg kan dan in plaats van beschermen de pH-waarde van de huid doen veranderen. Je huid laat dan sneller bacteriën en andere micro-organismen door. Als de vette huid niet genoeg verzorgd wordt kan dit leiden tot ontstekingen en deze zijn vaak de voorloper van acne.

De gecombineerde huid heeft niet alleen vette maar ook vaak droge delen. Vaak is de t-zone vet en de wangen, mond en rond de ogen droog. De gecombineerde huid komt vaak voor en kan het beste als twee verschillende huidtypes verzorgt worden. Er zijn special producten om deze huid goed te verzorgen.

VOORDELEN VETTE HUID.

Een vette huid heeft niet alleen nadelen. Er is wel degelijk ook een groot voordeel ten opzichte van andere huidtypes. De vette huid veroudert namelijk minder snel! De huid droogt minder snel uit waardoor er minder snel rimpeltjes ontstaan en de huid langer soepel en elastisch blijft.

Hoe ontstaat nu een vette huid?

 1. Erfelijkheid
 2. Hormoonveranderingen, vaak tijdens de puberteit, maar kan ook op andere leeftijden
 3. De pil, spiraaltje
 4. Zwangerschap
 5. Overgang
 6. Bepaalde cosmetica producten
 7. Voeding
 8. Stress
 9. Medicijnen

Wat kunt u zelf doen?

 • Gebruik cosmetica producten zonder te veel oliën te gebruiken.
 • Reinig uw gezicht dagelijks met een milde niet ontvettende reiniging. Wordt de huid sterk ontvet met agressieve zeepproducten dan worden de talgklieren extra gestimuleerd,en wordt de huid nog vetter.
 • Pas uw voeding aan en gebruik zo min mogelijk suiker, vetten en koolhydraten. Deze zorgen ervoor dat er meer talg geproduceert wordt.
 • Drink voldoende water om afvalstoffen af te voeren.
 • Rook niet. Nicotine zorgt ervoor dat de poriën vergroten en verslechterd de huidconditie
 • Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste om de huid professioneel te laten reinigen zodat je geen littekens overhoudt of nieuwe ontstekingen veroorzaakt.
 • Gebruik speciale producten voor een vette, gecombineerde huid om de huid weer in balans te krijgen.

Om uw huid in topconditie te krijgen is een samenwerking tussen u en ons. Geregeld een gezichtsbehandeling met daarbij een goede verzorging met hoogwaardige werkstoffen voor thuisgebruik zal uw huid zeker verbeteren!

Elke behandeling van ons begint met een professionele huidanalyse. Pas wanneer een exact beeld van uw huidstatus is vastgesteld en problemen en wensen met u besproken zijn, ontwikkelen onze schoonheidsspecialistes een op uw huid afgestemde huidverbeteringsbehandeling.

DE VOLGENDE BEHANDELINGEN ADVISEREN ONZE SCHOONHEIDSSPECIALISTES U:

Microdermabrasie
Skinovage Perfect combination
Skin Renewal Treatment
Dr. Babor Purity – acne
Fruitzuur peeling

Heeft u nog vragen, wilt u een gratis huidadvies of wilt u een behandeling boeken neem dan contact met ons op of boek hieronder gelijk uw afspraak.

AANBIEDINGEN