Op elke leeftijd er mooi uitzien!

Weg met al die rimpels!

Vroeg of laat krijgt iedereen rimpels. Maar we willen allemaal dat moment zo lang mogelijk uitstellen. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid.

Op jonge leeftijd is onze huid nog stevig en elastisch.

Naarmate de jaren verstrijken (al vanaf het 25e– 30e levensjaar!) wordt minder onderhuids bindweefsel, collageen en elastine aangemaakt, waardoor de huid haar spankracht verliest.

De verouderde huid is:

 • Dun
 • Kwetsbaar
 • Slap en minder elastische
 • Droog
 • Vaal

Hoe ontstaat een oudere huid.

Het genetisch verouderen van onze huid heeft meerdere oorzaken.  Hieronder noemen we enkele van de belangrijkste oorzaken van het verouderen van onze huid.

 • De opperhuid wordt steeds dunner
 • De lederhuid verandert door vermindering van:
 • Bloedvaten in de huid ( vale doffe huid)
 • Bindweefsel ( collageenvezels zorgen voor het volume in de huid )
 • Elastine vezels ( rekbaarheid van de huid)
 • Minder talgproductie door afname van de talgklieren ( droge huid)

Externe oorzaken van huidveroudering

 • Zonbeschadiging

Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van de elastine en collageenvezels plaats. Ultra violette straling brengt veel schade aan in de huid. Het UVA licht breekt het elastine in de vezels af. Het is net als bij een elastiekje in de zon. Deze wordt door de hoeveelheid straling poreus en breekt af. Zo gaat dat ook met onze elastinevezels. Ze worden poreus en breken af zodat er sneller en meerdere rimpels ontstaan. Je kunt het goed zien als je de huid iets spant. De talloze rimpeltjes verdwijnen dan weer maar laat je dan de huid weer los dan komen ze in alle glorie weer tevoorschijn!

Blootstelling aan te veel zon veroorzaakt ook collageen verlies. Collageen vezels zorgen voor een voller, gladder en stevige huid. De UVA-stralen dringen diep in de huid door tot in onze lederhuid. Daar worden collageenvezels aangemaakt. De UVA stralingen tasten de dieper gelegen vezels aan met als gevolg volume verlies en verslapping.

 • Roken

Een zeer belangrijke oorzaak van huidveroudering is roken.

Door de nicotine worden de elastine en collageenvezels aangetast. De celdeling is vertraagd. Roken veroorzaakt de productie van een enzym welke de elastische vezels van de huid beschadigen. De huid verliest zijn spankracht en wordt vaal en dof. Dit proces wordt door het roken vele malen versneld.

 • Alcohol

Teveel alcohol is slecht voor je huid, omdat dit de haarvaten in de huid verwijdt, wat huidschade en dus versnelde huidveroudering tot gevolg heeft

 • Stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat je huid door stress sneller kan verouderen. Chronische stress zorgt voor meer vrij radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch material. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.

 • Genen

In grove lijnen kunnen we stellen dat er twee soorten huidtype’s zijn. Een vette en een droge huid. Vanaf onze geboorte is al bepaald welke van deze twee huidtype’s we hebben. Ben je geboren met een huid die wat vetter is dan heb je over het algemeen geluk. Een vette huid blijft langer soepel en elastisch. Hierdoor zul je minder gauw rimpels krijgen dan een huid die van nature droger is. Verouderingsproces van de huid is een natuurlijk proces, dat verloopt volgens onze biologische klok. Hoe snel het proces verloopt, is onder andere afhankelijk van onze aanleg. De ene mens blijft nu eenmaal langer vitaal en soepel dan de ander.

 • Ongezonde voeding

Bij mensen die veel suiker- en koolhydraatrijke voeding eten gaat de huidveroudering een stuk sneller, omdat suikers in het lichaam leiden tot glycatie. Dit is een proces waarbij suikers zich binden aan eiwitten, wat een verhoogd niveau van ontstekingsreacties en dus celbeschadigingen en versnelde huidveroudering tot gevolg heeft.

Helaas is het tot op de dag van vandaag nog niet mogelijk om huidveroudering tegen te gaan. Wat we al wel kunnen is met goede verzorging, gezonde voeding en een gezond leven de huid langer mooi te houden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Om uw huid in topconditie te krijgen is een samenwerking tussen u en ons. Geregeld een gezichtsbehandeling met daarbij een goede verzorging met hoogwaardige werkstoffen voor thuisgebruik zal uw huid zeker verbeteren.

Er zijn vele behandelingen met hoogwaardige werkstoffen die uw huidconditie zullen verbeteren. Wilt u nog meer resultaat dan zijn er behandelingen met  geavanceerde apparatuur zoals microdermabrasie en microneedling. Met deze anti-aging behandelingen kunnen we de celdeling in uw huid activeren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en een betere afvoer van de afvalstoffen. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en uw huid ziet er frisser, voller en stralender uit.

Om uw huid in topconditie te krijgen is een samenwerking tussen u en ons. Geregeld een gezichtsbehandeling met daarbij een goede verzorging met hoogwaardige werkstoffen voor thuisgebruik zal uw huid zeker verbeteren!

Elke behandeling van ons begint met een professionele huidanalyse. Pas wanneer een exact beeld van uw huidstatus is vastgesteld en problemen en wensen met u besproken zijn, ontwikkelen onze schoonheidsspecialistes een op uw huid afgestemde huidverbeteringsbehandeling.

DE VOLGENDE BEHANDELINGEN ADVISEREN ONZE SCHOONHEIDSSPECIALISTES U:

Heeft u vragen, wilt u een gratis huidadvies of een afspraak maken klik dan even hieronder op één van de buttens.

AANBIEDINGEN