PERMANENTE MAKE -UP – Ilona Groeneweg

GEEFT U EEN VERZORGT UITERLIJK DAG EN NACHT!

Een vertrouwd gevoel!

Babor Institute Skin Balance is een samenwerking aangegaan met Studio Permanente Make Up. Door de toenemende vraag naar een natuurlijke permanente make up en de prachtige resultaten van Ilona Groeneweg  was een goede samenwerking gauw gelegd!

Het is belangrijk om goede achtergrond informatie te krijgen als je erover nadenkt om permanent make-up te laten zetten, maar wat eigenlijk nog belangrijker is is dat je het gevoel krijgt dat je in goede handen bent! Je moet je in veilige en kundige handen wanen. Veel van onze klanten komen via mond op mond reclame bij ons in het instituut en hebben al bij iemand anders onze resultaten kunnen bewonderen en daardoor meteen al overtuigd en enthousiast geworden!

Ilona Groeneweg. Uw permanente make-up specialiste!

 • Al meer dan 14 jaar een begrip in Haaksbergen, Enschede en omstreken!
 • GGD vergunning
 • Goedkeuring VWA
 • Veilige pigmenten en hoogwaardige apparatuur
 • Nauwkeurig resultaat
 • Getraind in de nieuwste technieken op het gebied van Permanente Make-up

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente Make-Up is er voor iedereen die er op elke moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien! Maar ook voor diegene die weinig tijd heeft of moeite met opmaken of als u allergisch bent voor gewone make- up is permanente make -up vaak de oplossing.

Wat kan je met PMU allemaal laten doen?

 • vollere wenkbrauwen,
 • lipliner,
 • fullips,
 • corrigerende lip lijn ( bv bij een litteken of schisis (hazenlip)
 • perfecte strakke eyeliner

Wat is nu eigenlijk permanente make-up?

Permanente Make-Up ( PMU) is het inbrengen van pigmenten in de huid. Deze techniek is ontwikkeld in de jaren 70 in Taiwan. Ongeveer tien jaar later kwam PMU naar Europa. Het meest populair waren en zijn nog steeds de wenkbrauwen. Maar ook eyeliners boven en onder en zelfs het tatoeëren van de lippen zijn steeds meer voorkomende behandelingen. De permanente make-up specialistes van het eerste uur werkten nog met bamboestokjes waarin een naaldje zat. Inmiddels wordt er gewerkt met zeer geavanceerde apparatuur, waarbij hygiëne, snelheid en een preciezere insteek zeer nauwkeurig is!

In welke laag van de huid wordt PMU gezet?

Onze huid bestaat uit meerdere lagen. De opperhuid, lederhuid en het onderhuids bindweefsel.

De opperhuid is de bovenste laag en deze bestaat weer uit 5 hele dunne lagen. De buitenste laag is de laag die wij zien, de hoornlaag. Dit is de laag die u weghaalt als u een peeling doet. De onderste laag van de 5 is de basaalcellenlaag. Daar worden steeds weer nieuwe cellen aangemaakt zodat we steeds weer een nieuwe huid krijgen.

Hieronder bevind zich de lederhuid. En juist in deze laag wordt permanente make-up gezet!

In tegenstelling tot een tatoeage wordt dus PMU in de bovenste laag van de lederhuid gezet. Een tatoeage gaat echter nog een laag dieper in de huid. De laag onder de lederhuid heet het onderhuidsbindweefsel. De kleurstoffen worden ingekapseld en de tatoeage zal altijd in deze laag blijven. PMU zal na een aantal jaren vervagen of verdwijnen.

Hoe wordt PMU nu ingebracht?

Permanente make-up wordt ingebracht met hele dunne naaldjes. Er zijn verschillende apparaten en diverse soorten naalden op de markt waarmee de specialiste heel precies, veilig en snel een tatoeage kan zetten. Ook de kleurpigmenten zijn bijna niet meer van echte haarkleuren te onderscheiden.

 • Wenkbrauwen

Perfect gevormde wenkbrauwen!

Met de unieke hairstroke-methode creëren we (weer) de natuurlijke wenkbrauwen die passen in uw gelaat! Soms is het een kwestie van een nieuwe vorm creëren, maar het kan ook zijn dat u uw wenkbrauwen net wat voller, langer of breder wil. Ook is permanent make-up (pmu) dé manier om slecht geëpileerde wenkbrauwen weer de juiste vorm te geven.

• Eyeliner

Wil u sprekender ogen?

Dan is eyeliner pigmentatie ideaal voor u!  Smalle of volle eyeliners, strakke of juist een potloodlijn, ook kunt u kiezen voor enkel een infralash; een pigmentatie tussen de eigen wimperhaartjes, deze geeft direct een vollere oogopslag! Bij Babor Institute Skin Balance zetten we bij elke eyeliner ook een infralash om een zo sprekend mogelijk resultaat te creëren.

• Lipliner

 

WILT U VOLLERE LIPPEN? OF IS UW LIPCONTOUR ONGELIJK?

 

♦ Full lip pigmentatie of een lip contourpigmentatie

Voor een mooie lipcontour bestaan er met permanente make-up veel mogelijkheden. Een lipcontour die ongelijk is kan vaak weer gelijk gemaakt worden met een zachte schaduw die overloopt in nagenoeg uw eigen lipkleur. Ook pigmentverlies kunnen we corrigeren of de volledige lippen in een ander tintje kleuren  met een full lips pigmentatie.

 

 

Full- lip pigmentatie

  

 

Retouche

BENT U ONTEVREDEN OVER UW PIGMENTATIE?

Ook foutieve pigmentatie kunnen veelal hersteld of verwijderd worden. Veel pigmentaties worden verwijdert zonder gebruik van laserapparatuur. Neem contact op met ons op voor een vrijblijvende intake gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

                                                 

Wat moet ik weten voordat de behandeling begint?

 • 24 uur voor de behandeling geen aspirine, alcohol of drugs gebruiken. Paracetamol mag wel.
 • Bij gebruik van bloedverdunners altijd in overleg met uw arts.

Na de behandeling

 • De wenkbrauwen of eyeliner ziet er in eerste instantie donkerder uit door de primer. Dit verdwijnt na enkele dagen.
 • De eerste 7 dagen niet in de sauna,(bubbel) baden, zwembaden en stoombaden.
 • houd de behandelde huid zoveel mogelijk droog
 • de behandelde huid niet blootstellen aan zonlicht of de zonnebank
 • na genezing van de huid blijft deze gevoelig voor zonlicht. Gebruik daarom altijd een zonnefactor.

Waarom moet ik terugkomen voor een nabehandeling?

Na de eerste behandeling komt u nog twee keer terug dit is omdat ongeveer vier dagen na de behandeling de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. Dit komt omdat de opperhuid zich altijd vernieuwd en daardoor gaat schilferen na de 3e á 4e dag. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. U kijkt nu als het ware door de opperhuid naar de kleur die u wenst.

De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u graag wenst.Tevens kan er nog eventueel een correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht indien deze niet naar wens was.

De derde behandeling die volgt, is een controle behandeling. Eventuele correcties worden nog gedaan.

Let op!

Cadeaubonnen van Babor Institute Skin Balance kunnen niet ingeleverd worden bij Studio Permanente make up!

        

                     

             Warme groet,

     Jolanda Bouwmeester

 

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, cosmetische behandelingen zoals botox, fillers en ooglidcorrectie met de De Jett Plasma Lift Medical  en permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.

♥ Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.