Heeft u een gevoelige huid of geïrriteerde huid?

Voelt uw huid strak aan na het wassen, heel erg droog, rood, jeukend, met bultjes en reageert het snel op producten, stress en temperatuurschommelingen? Dan heeft u waarschijnlijk een gevoelige huid.

Hoe kan het dat mijn huid zo overgevoelig is?

Het hebben van een gevoelige huid kan verschillende oorzaken hebben.

  • De gevoeligheid kan gepaard gaan met een huidaandoening ,
  • De huid is van nature veel gevoeliger
  • De huid is in de loop van de jaren gevoelig geworden.

Dan kunnen er nog externe factoren zijn waardoor de huid gevoelig is geworden, zoals :

  • Conserveringsmiddelen in cosmetica
  • alcohol
  • Stress
  • Medicijnen
  • Weersomstandigheden
  • Veelvuldig gebruik van hormoonzalf
  • Gebruik van cosmeticaproducten voor het verkeerde huidtype

Als u van nature een hele blanke huid heeft, huidtype I en II dan bevat uw huid niet veel pigmenten en is de opperhuid vaak dunner dan bij iemand die van nature een donkerder huidskleur huidtype III, IV of V heeft. Een blanke huid is veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Dit is dan ook genetisch bepaald. Huidtype I en II moeten daarom ook zoveel mogelijk de zon vermijden. Doordat de huid dun is kan het snel reageren op agressieve werkstoffen in crème’s. Belangrijk is het dan ook om milde verzorgingsproducten te gebruiken.

Nog één van de grootste oorzaken is dat veel mensen denken dat ze een gevoelige huid hebben maar in werkelijkheid overgevoelig zijn voor de verkeerde werkstoffen in een product. Veel mensen gebruiken in hun dagelijkse verzorging veel producten van allerlei merken. De huid wordt vaak overladen met werkstoffen en kan daardoor geirriteerd raken met jeuk, rode vlekken en schilfering.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Belangrijk is het om de huid weer in balance te krijgen. Back to basic!  Gebruik huidverzorgingsproducten van 1 lijn. Deze zijn vaak allemaal op elkaar afgestemd. Voorkom agressieve werkstoffen. Reinig de huid met een product dat uw huid niet uitdroogt. Bij voorkeur een reiniging op olie basis.

Een reiniging op olie basis lost vuil en bacteriën op zonder de huid uit te drogen. Een goede dag en nacht verzorging met kalmerende en hydraterende ingredienten zullen uw huid ook ten goede komen. Wilt u advies hierover laat u adviseren door onze gediplomeerde en ervaren huidspecialistes. Zij beantwoorden graag al uw vragen en geven u een passend advies.

Om uw huid weer in topconditie te krijgen is een samenwerking tussen u en onze huidspecialistes.

Een verzorgende en kalmerende behandeling in ons instituut zal uw huid weer in conditie brengen. Vervolgens zult u thuis uw huid moeten verzorgen met de producten die de huidspecialiste u adviseert, om huidverbetering te krijgen. Alleen dan zult u snel ervaren dat uw huid er weer gezond en fris er uit gaat zien. Laat u vrijblijvend adviseren.

De volgende behandeling adviseren onze huidspecialistes voor een gevoelige, droge en eczeem huid.

Elke behandeling van ons begint met een professionele huidanalyse. Pas wanneer een exact beeld van uw huidstatus is vastgesteld en problemen en wensen met u besproken zijn, ontwikkelen onze schoonheidsspecialistes een op uw huid afgestemde huidverbeteringsbehandeling.

DE VOLGENDE BEHANDELINGEN ADVISEREN ONZE SCHOONHEIDSSPECIALISTES U:

Neuro Sensitive lijn

Deze lijn is perfect voor eczeem/psoriasis en een extreem droge huid. Kenmerk hiervan zijn: jeuk, roodheden, branderig gevoel en schilfers. Een droge huid raakt sneller geïrriteerd en jeukt eerder dan een normale huid. De Neuro sensitive lijn zorgt ervoor dat de huid kalmeert en hersteld. De producten zijn vrij van conserveringsstoffen, parabenen, minerale oliën, geurstoffen en synthetische kleurstoffen.

Medical Beauty

Calming treatment  – droge huid 60 min.

Voor de extreem droge, jeukende, strak aanvoelende huid  en de huid met eczeem/psoriasis.

Neuro Sensitive Treatment ca. 60 min. €  90,-