Hoe verzorg ik nu mijn huid in de winter?

We horen het vaak. ” Mijn huid voelt zo trekkerig en droog aan! ” Ik heb allemaal schilfertjes en mijn huid jeukt zo! Wat kan ik daar nu aan doen? Veel voorkomende vragen in onze schoonheidssalon!

In dit blog leggen wij u graag uit hoe het nu precies zit!

Brrr, de winter is in volle gang!
Kou, regen, sneeuw…het liefst zitten we lekker onder een dekentje op de bank met de kaarsjes aan en het kacheltje weer hoog. De zomerkleding is alweer een hele tijd verdwenen in de kast en heeft plaats gemaakt voor vesten en truien. Maar niet alleen onze kleding passen we aan het weer aan, ook onze huid heeft in deze tijd van het jaar behoefte aan andere verzorging.

Waarom is mijn huid zo anders in de winter?

In de winter heeft onze huid veel te verduren en wordt ze blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de koude, gure lucht, temperaturen zelfs onder het vriespunt en de grote temperatuurswisselingen. Buiten is het koud en binnen gaat de verwarming weer een paar standjes hoger. In de wintermaanden is de luchtvochtigheid erg laag. Die ontstaat omdat koude lucht van buiten aangevoerd en opgewarmd wordt. Koude lucht kan weinig vocht bevatten; de absolute hoeveelheid vocht in de lucht is dus laag. Bij het verwarmen van de lucht kan deze een grotere hoeveelheid vocht opnemen. Vocht in onze huid wordt dan ook onttrokken aan de lucht. De huidbarrière wordt verstoord en er ontstaat een trekkerige, geïrriteerde huid. Vaak ontstaan er de vlekjes en schilfertjes en kan de huid gaan jeuken.

 

Hoe kan ik nu mijn huid het beste verzorgen in de winter?

Het is belangrijk om uw huid extra goed te hydrateren in de winter. Kies voor een wat vollere en rijkere crème die uw huid beschermt tegen de kou en de droge lucht in huis. Gebruik producten met natuurlijke oliën zoals argan, macadamia en bijvoorbeeld jojoba olie. Verstandig is het ook om uw huid wat vaker te verzorgen dan alleen s’morgens en s’avonds. Pak dus eens wat vaker uw pot crème! Belangrijk is het ook om een goede reiniging te gebruikt die uw huid niet uitdroogt. Veel reinigingsproducten zijn te agressief en tasten de natuurlijke beschermlaag van uw huid aan. Door water en zeep te gebruiken wordt de huid wel schoon, maar juist droger in plaats van vochtiger. U spoelt namelijk letterlijk alle huidvetten weg. Hierdoor raakt de barrièrefunctie verstoord. Een hydrofiele olie als reiniging zoals de BABOR HY-OL® + Phytoactive cleansing reinigt de huid grondig en voedt de huid tegelijkertijd. Olie in een product zorgt er namelijk voor dat vuil en bacteriën oplossen zonder de huid uit te drogen. Uw huid zal heerlijk zacht gaan aanvoelen!

 

Denk daarnaast ook eens aan extra verzorging voor de huid door middel van bijvoorbeeld een serum. Een serum bevat 4 maal meer aan werkstoffen dan een crème, is veel dunner van structuur, dus kan ook beter, sneller en dieper in uw huid komen. Zie dit als het hemdje onder uw kleding, tijdens de koude maanden een echte aanrader voor onder uw dag –en nachtverzorging. Voor extra hydratatie raden wij het moisturizing serum aan. Wil je nog meer hydratatie en je lipiden mantel weer op peil krijgen dan is het lipid plus serum de uitkomst voor de wintermaanden. Dit is een rijke, verzorgende olie met extra lipiden voor een zeer droge, vetarme huid. Overdag ook geschikt als bescherming tegen de kou. Zeer geschikt ook voor kinderen en op wintersport vakantie.

 

Benieuwd welke producten voor u geschikt zijn tijdens de wintermaanden?

Kom gerust eens langs voor een GRATIS huidanalyse met de Babor Tech Derma Visualizer!

 

Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en aanbiedingen schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

 

Warme groet, Jolanda Bouwmeester

Babor Institute Skin Balance heeft zich gespecialiseerd in huidproblemen, huidverzorging, huidverjonging, definitief ontharen, huidtherapie, permanente ontharing in Haaksbergen omgeving Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je nu in en profiteer als eerste van al onze aanbiedingen en ontvang ons laatste Beauty News!