Stoort u zich ook zo aan al die haartjes?

Definitief ontharen met Elektrische epilatie.

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren ‘defintief’ te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. Er wordt met een heel dun naaldje in het haarzakje gegleden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Hoe snel heb ik resultaat?

elektrisch_ontharen__2_Helaas is een haar na één behandeling niet altijd definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Groeicyclus

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase, zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

Herstellend vermogen van het lichaam

Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigt zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door keer op keer te behandelen, zal dit steeds moeilijker gaan en uiteindelijk niet meer lukken. Het haarzakje is volledig vernietigd.

Blijven mijn haartjes nu voor altijd weg?

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Kunnen alle haartjes behandelt worden met elektrisch ontharen?

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie. Donkere haren maar ook grijze, witte en rode haren. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn met elektrisch epilatie als enige methode te behandelen. Deze zijn niet geschikt voor licht- of lasertherapie. Bij haren die dik en donker zijn kan men ook overwegen om het te laten verwijderen door laser- of lichttherapie. Vaak komt het voor dat de haren te dun en te licht zijn om op die manier te behandelen. In dat geval wordt toch meestal elektrische epilatie aangeraden. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren )kunnen overigens zowel met elektrische epilatie als licht- of laserapparatuur behandeld worden.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

image-23-10-16-at-11-37

Wordt de behandeling vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Vraag even bij uw eigen zorgverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Wat zijn de leefregels voor- en na de behandeling?

Babor Excellence Institute Skin Balance, uw huidspecialist in  huidproblemen, huidverbetering, anti-aging, laserbehandelingen, pigment verwijderen, elektrische ontharen, laser ontharen, huidtherapie en permanente make-up

Gelegen in Haaksbergen dichtbij Enschede, Hengelo, Neede, Eibergen.