De huid.

Van alle organen is de huid de grootste. De huid is bij een volwassen iemand ongeveer 2 m2 meter groot en weegt ongeveer 7 kilo. Het is het jasje van ons lichaam en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Onze huid werkt als een soort schild tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels.

De huid heeft dus een hele belangrijke functie voor ons lichaam. Het is dan ook belangrijk om er zuinig mee om te gaan. In onze moderne wereld van techniek kan men bijna alles al namaken zoals een hart, een kunstheup enz. Wat men nog niet kan is het namaken van een mooie gladde huid!

Een mooie egale, glanzende jeugdige huid.

Het belangrijkste onderdeel van onze huid is de hoornlaag of ook wel stratum corneum genoemd.

Deze laag wordt voortdurend vernieuwd en als het nodig is hersteld na een beschadiging. Deze hoorncellen zijn omgeven door een jasje van huidvetten: dit zijn vetzuren, cholesterol en ceramisten ook wel huidbarriere genoemd. Deze huidvetten zijn als het ware het ‘cement’ tussen de hoorncellen. Is de hoornlaag beschadigd dan kan deze niet meer optimaal functioneren. De huid verliest zijn vocht en daardoor gaan er dieper in je huid belangrijke functies niet meer optimaal werken. Je huid is beschadigt en wordt steeds droger. Er ontstaan huidproblemen zoals puistjes, roodheid, schilfertjes en eczeem. Hierdoor kan je huid versnelt verouderen. Het is daarom ook zeer belangrijk om je huidbarrière zo goed mogelijk intact te houden zodat je huid een mooie egale, glanzende jeugdige uitstraling behoudt.

Een droge huid geeft op jonge leeftijd over het algemeen geen problemen. Maar als we ouder worden heeft dit huidtype echter meer verzorging nodig. Een te droge huid geeft een trekkerig gevoel, kan gaan schilferen en kloofjes vertonen. Ook veroudert de droge huid sneller, de eerste lijntjes zullen daarom ook eerder komen als bij een vette huid. Een vette huid produceert meer talg. Dit talg zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch blijft, dus minder snel uitdroogt. Begin daarom vroegtijdig met een goede vochtregulerende huidverzorging en voorkom uitdroging van uw huid. Bescherm uw huid altijd tegen de ultra violette stralen in zonlicht, airconditioning en centrale verwarming. Dit zijn regelrechte killers voor een droge huid.

Wat kan een goede huidverzorging nu doen?

Veel huidproblemen ontstaan doordat de huid niet goed verzorgt wordt. Welke oorzaken zijn er zoal:

  • Te veel wassen met warm water droogt onze huid uit.
  • Wassen met zeep zorgt ervoor dat je natuurlijke huidvetten verwijderd en je geen beschermlaagje meer hebt.
  • In veel cosmetica producten zitten irriterende ingrediënten zoals alcohol. Deze ingrediënten lossen de natuurlijke vetten op in het bovenste gedeelte van de opperhuid. Dit is nu net wat we niet willen! Deze vetten zorgen er namelijk voor dat je vocht niet verdampt in je huid zodat deze niet uitdroogt.
  • Parfum in cosmetica producten kunnen je barrièrefunctie aantasten en verstoren.
  • Droge lucht, schrale wind, airconditioning, centrale verwarming, te veel zon, sommige medicijnen en het natuurlijke verouderingsproces kunnen een droge huid veroorzaken.

Welke behandelingen zijn goed voor mijn droge huid?

  • Hydraterende behandelingen om de huid weer in balans te krijgen.
  • Uw huid geregeld een goede peeling geven is een mooie oplossing. Dit zorgt ervoor dat dode huidschilfers verwijdert worden zodat de huid er zachter, roziger en frisser uitziet. Een peeling zorgt er ook voor dat de opperhuid verdunt zodat werkstoffen in cremes, serums en ampullen beter en sneller in de huid opgenomen kunnen worden. Het beste resultaat om uw huid een intensieve peeling te geven is door middel van een microdermabrasie behandeling.
  • Ampullen in combinatie met ultra geluid. Dit zorgt ervoor dat de huid beter toegankelijk wordt voor de opname van werkstoffen. Ampullen zijn glazen buisjes met zeer geconcentreerde werkstoffen die de huid verzorgen en sterk hydrateren.
Om uw huid in topconditie te krijgen is een samenwerking tussen u en ons. Geregeld een gezichtsbehandeling met daarbij een goede verzorging met hoogwaardige werkstoffen voor thuisgebruik zal uw huid zeker verbeteren.

Elke behandeling van ons begint met een professionele huidanalyse. Pas wanneer een exact beeld van uw huidstatus is vastgesteld en problemen en wensen met u besproken zijn, ontwikkelen onze schoonheidsspecialistes een op uw huid afgestemde huidverbeteringsbehandeling.

DE VOLGENDE BEHANDELINGEN ADVISEREN ONZE SCHOONHEIDSSPECIALISTES U:

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op of maak gratis een afspraak voor een huidanalyse

AANBIEDINGEN