Bij Babor Institute Skin Balance kunt u terecht voor huidtherapie en laserbehandelingen. In samenwerking met het gerenommeerde bedrijf Cosmetique Totale  kunt u terecht voor allerlei laserbehandelingen met de allernieuwste apparatuur.

Cosmetique Totale is sinds 2004 uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van hoogwaardige medische behandelmethoden. Er wordt gewerkt met de meest moderne apparatuur, veilig & snel.

De behandelingen worden uitgevoerd door kwaliteit geregistreerde paramedische specialisten. (Huidtherapie is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Hierdoor kunnen behandelingen veelal vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie boek dan een gratis intakegesprek bij onze huidtherapeut Steffanie.

Klik daarvoor hieronder op de link

 

 

Heel voordelig laserontharen?

Definitief ontharen met de geavanceerde laser behandelingen is nu wel heel erg voordelig. Bij het pakket voor de oksels krijg je zelfs extra korting! Wij hebben alvast verschillende pakketten voor je samengesteld:

LOSSE BEHANDELING

Actietarief losse behandeling

Actietarief pakket (5+1 gratis)

Actietarief per behandeling (bij afname pakket)

Oksels

€85 €60

€330 €295

€49,16

Oksels + bikinilijn

€170 €115

€660 €575

€95,83

Oksels + hele schaamstreek

€235 €170

€990 €850

€141,66

Onderbenen

€199 €135

€810 €675

€112,50

Gehele benen

€395 €295

€1770 €1475

€245,50

Ontharen rug

€325 €249

€1494 €1245

€207,50

Ontharen rug, schouders, nek, deel bovenarmen

€375 €299

€1794 €1495

€249,16

Neem je één behandeling? Dan betaal je voor oksels en bikinilijn  ontharen geen 170 euro maar slechts 115 euro. Koop je in 1 keer 5 behandelingen in een pakket, dan krijg je de 6e behandeling er gratis bij! Je betaalt dan omgerekend slechts 95,83 euro per behandeling!

https://www.skinbalancehaaksbergen.nl/definitief-ontharen/

Tijdelijke ontharen:                                  

Mechanisch: epileren en harsen

Hierbij wordt het haar + wortel verwijdert. Deze methode is niet definitief. Haren groeien na enkele weken weer terug.

Chemisch: ontharingscrème  en scheren

Bij deze methode wordt alleen de haarschacht verwijdert. Dus het haar dat boven je huid te zien is. Haren komen na enkele dagen vaak alweer omhoog. Tevens heb je bij deze methoden vaak stoppelvorming omdat het haar op het dikste gedeelte geschoren wordt.

Hoe groeit een haar nu precies?

Haren groeien niet allemaal hetzelfde. Haargroei bij mensen gaat volgens een cyclisch patroon. Dit betekent dat het volgens een vast patroon regelmatig terug keert. Haarwortels ( haarfollikels) doorlopen een cyclus van groei,  uitval en rust. Onze haarwortels doorlopen allemaal los van elkaar dit patroon.

We onderscheiden de volgende fases met hun kenmerken.

Anagene fase:

Dit is de actieve groeifase van het haar. Hier hebben we een actieve celdeling en pigmentvorming. Dit is de fase waarin we kunnen behandelen met laser apparatuur. Deze fase kan wel 2 tot 25 jaar duren.

Katagenefase:

Ook wel overgangsfase genoemd. Hierbij laat het haar los van de voedingsbodem en papil. Dit noemt men ook wel papiltrek ( opschuiven naar boven van het haar.) De celdeling is gestopt en er wordt geen pigment meer gevormd. Dit is een korte fase van enkele weken.

Telogenefase:

Ook wel rustfase genoemd.. De haarfollikel snoert zich in en het oude haar schuift op naar boven. Er ontwikkeld zich een nieuw haar. Het oude haar wordt langzaam naar boven gedrukt door het nieuwe te groeien haar. Dit merk je als haaruitval. Wees gerust, want in feite is de nieuwe haar al aanwezig onderin het haarwortelzakje en de nieuwe haar duwt de oude naar buiten. Zo gaat het haargroeiproces steeds door. Zo is 10 tot 20% van het haar niet zichtbaar door de zogenaamde rustfase. Deze rustfase is per persoon verschillend. Deze fase kan wel enkele maanden duren.

Laser ontharen

Laser ontharen gaat door middel van gebundeld licht. Het licht wordt geleidt door het pigment in het haar naar de voedingsbodem. Daar wordt het omgezet in warmte en het haarzakje wordt definitief vernietigd zodat nieuwe haargroei onmogelijk is. Het is hier dus van belang dat de haren zo veel mogelijk pigment bevatten. Alleen het (donkere) haar in de actieve groeifase (anagene fase) dat diep in de haarwortel zit, wordt effectief bereikt. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig totdat alle haren in de actieve groeifase zijn geweest. Het aantal behandelingen varieert per persoon en is moeilijk in te schatten. Laser- of lichtbehandelingen kunnen gevoelig zijn maar over het algemeen goed vol te houden.

Kunnen blonde en grijze ook onthaard worden?

Door te laserontharen met het Elos ontharingssysteem is het mogelijk zowel donkere als blonde, bruine, grijze en vlassige haren te behandelen. Door het unieke energiesysteem kan de huidtherapeut vrijwel elk haartype behandelen. Ook maakt deze behandelmethode het mogelijk elk huidtype te ontharen, van een blanke tot een negroïde huidkleur.

Is het resultaat definitief?

Haren die op het moment van de behandeling zichtbaar zijn, kunnen voor 80% tot 90% verminderd worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig, vanwege de verschillende haargroeifases waarin de haren verkeren. Omdat haargroei vaak een onderliggende hormonale oorzaak heeft, zien we in periodes van hormoonschommelingen haar waar het eerder niet heeft gezeten. Daarom spreken we van definitieve haar reductie in plaats van definitieve ontharing of permanente ontharen.

Waar moet u rekening mee houden bij definitief ontharen met laser?

Om een goed resultaat te krijgen mag u uw haren 4 weken voor de laserbehandeling niet meer harsen en epileren. Om toch in deze weken er comfortabel bij te lopen mag u wel scheren en uw haartjes  knippen. Hierbij blijft de haarwortel in het haarzakje, dit om een goed resultaat met de laser te verkrijgen. Ook in de tijd tussen de ene en de andere behandeling mag u niet meer harsen of epileren, dus steeds alleen maar knippen of scheren! Tevens mag u 6 weken voor, tijdens en zes weken na de laser behandelingen niet onder de zonnebank, selftan spray of creme  gebruiken en absoluut niet zonnebaden! Dit kan zorgen voor verbrandingen waardoor er pigmentverschuivingen kunnen ontstaan. Van groot belang is het om tijdens de behandeling een goed zonneproduct te gebruiken. Wij adviseren u daarom om factor 50 van dr babor te gebruiken!