BOTOX BEHANDELINGEN IN HAAKSBERGEN

Botuline toxine (Botox) is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door de Clostridium Botulinum bacterie. Het eiwit zorgt voor een tijdelijke blokkade van de spier-zenuw overgang, waardoor de spieractiviteit vermindert. In de reguliere geneeskunde wordt een Botox behandeling gebruikt bij diverse neurologische aandoeningen. Al meer dan 20 jaar wordt gebruik van Botox toegepast voor cosmetische doeleinden.

Hierbij wordt het geïnjecteerd in spiertjes die door willekeurig of onwillekeurig aanspannen mimieklijntjes doen ontstaan. Dit zijn met name de lijntjes tussen de ogen (door fronsen), de horizontale lijntjes op het voorhoofd (door het optrekken van de wenkbrauwen) en de kraaienpootjes (door lachen en de ogen dichtknijpen tegen de zon). Omdat Botox de oorzaak van deze rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit, is het de meest effectieve behandeling en voorkomt het dat rimpels op langere termijn dieper worden.

Daarnaast heeft Botox een goed effect op zware wenkbrauwen (wenkbrauwlift), bunny lines (lachrimpels op de neus), putjes in de kin, afhangende mondhoeken en een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen).

 

HOE GAAT DE BEHANDELING

De arts begint met het aftekenen van de injectieplaatsen, deze bepaalt hij op basis van de spieractiviteit die de rimpels veroorzaakt of het gebied waar de zweetproductie plaatsvindt. Vervolgens worden er de zogenaamde voor-foto’s gemaakt, die dienen als referentie voor de controle.

Met een steriel naaldje wordt de Botox direct in de spier geïnjecteerd, of oppervlakkig in de huid in geval van overmatige transpiratie. Dit geeft slechts het gevoel van een speldenprikje en/of een licht branderig gevoel en wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren; een verdoving is niet noodzakelijk.

De behandeling duurt ongeveer 10 minuten.

 

 

HOE ZIET DE HUID ER NA DE BEHANDELING UIT?

Soms kan de huid lichte roodheid en zwelling vertonen, dit trekt na 15 – 30 minuten weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Om de Botox zich zo goed mogelijk in de spier te laten hechten en de werking te optimaliseren, is het belangrijk de eerste twee uur de behandelde spier veel aan te spannen, het gebied niet te masseren en rechtop te blijven (dus niet liggen, bukken of sporten). Na enkele uren kunt u weer make-up aanbrengen.

Als er een klein blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan is het verstandig de eerste dagen de zon te mijden.

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan krijgt u ook mee naar huis.

 

Het resultaat

Na een paar dagen ziet de huid er meer ontspannen uit. De rimpels worden minder diep of verdwijnen zelfs geheel. In twee weken is dit effect optimaal. Bij de controle worden er na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen.

De werkingsduur is aanvankelijk drie tot vier maanden. Als de behandeling herhaald wordt voordat de rimpels hun oorspronkelijke diepte hebben, zal na verloop van tijd het resultaat nog beter worden en langer aanhouden (gemiddeld zes tot negen maanden).

Na een Botox dry behandeling merkt u dat het behandelde gebied binnen een week droger wordt en dat er na 2 weken geen zweetproductie meer plaatsvindt. Dit effect houdt ongeveer zes tot negen maanden aan.

 

Tarieven

De met Botox te behandelen gebieden worden zones genoemd. De drie zones bestaan uit de fronsrimpel(s), de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes (beide zijden).

1 zone botox
2 zones botox
3 zones botox
Wenkbrauwlift i.c.m. een zone
Klein gebied (bijv. kin, bunny lines, dubbele wenkbrauwlift, mondhoeken)
Knarsetanden / bruxisme
€ 175
€ 350
€ 450
€ 75
€ 150
€ 270

Botox dry

2 x 130 eenheden
2 x 180 eenheden
2 x 250 eenheden
€ 550
€ 625
€ 700